"Ahol Ketten Vagy Hárman Összegyulnek Az Én Nevemben, Ott Vagyok Közöttük." (Mt 18, 20)

Hitünk Isten ajándéka. A Szentírás számos példát hoz, melyben a hívő embert, ezen belül pedig a hitet szőlőtőhöz, fényhez, sóhoz, kovászhoz hasonlítja. Ez a különös ajándék azonban gondoskodást és erőfeszítést igényel. Ezért is igyekszünk kiemelt figyelmet fordítani hitéletünkre. Ennek keretében kéthetente magyar nyelvű szentmisét celebrál Havas István Sch. P. a brüsszeli Magyar Katolikus Misszió lelkipásztora (általában szombat vagy vasárnap este). Más vasárnapokon a város angol nyelvű szentmiséin veszünk részt. Hétköznaponként Szentírást olvasunk, melynek keretében beszélgetünk az aktuális szakaszról. Együtt és egymásért imádkozunk. Ezen programok mindegyikére szeretettel várunk minden hívő, feltöltődni vágyó embertársunkat.

Esti imák

Hetente kétszer, kedden és csütörtök este Szentírást olvasunk, általában a napi evangéliumot, melyet 5-10 perces elmélkedés után megbeszélünk. Máskor examen-t végzünk. Ha keresed az utad vagy csak szeretnél megállni kicsit a napi munka után, a legjobb helyre tévedtél.

Félévi lelkigyakorlat

„A Szent Ignác által kínált út arra irányul, hogy az ember rátaláljon a szabadságra: hogy tudjon szabadon azzá válni, akivé válnia kell; hogy szeressen és elfogadja mások szeretetét; hogy jó döntéseket hozzon; s hogy megtapasztalja a teremtés szépségét és Isten szeretetének misztériumát”
James Martin SJ

Félévente szervezünk egy-két napos lelkigyakorlatot, amit egy magyar jezsuita vezet. Ezáltal kapcsolódunk be a magyar jezsuita programokba, illetve erősítjük a kollégium jezsuita szellemiségét. A 2014/2015-ös tanévben Sajgó Szabolcs SJ és Mustó Péter SJ atyák voltak vendégeink.

Quartier Gallet

Félévente egyszer egy egész hétvégés csapatépítőt szervezünk, melyet Quartiere Gallet-ben, a wallon jezsuita provincial ardennekben lévő házában tartunk. A program fizikai munkát, lelki programokat (napi három ima, elmélkedés) és kirándulást, bográcsgulyást, hosszú beszélgetéseket kínál. Ez az egyik legértékesebb programunk. Ki ne hagyd!