Kiket várunk?

 

A Muzslay Atya által képviselt szellemiségen alapuló célunk a "művelt európai" fogalmának tartalommal való megtöltése. 

Diák vagy valamelyik magyarországi vagy európai felsőoktatási intézményben? Leuvenbe jönnél alap- vagy mesterszakos tanulmányokat folytatni, esetleg doktori képzésedet megkezdeni? Kutató vagy és közösséget keresel? Cserediák programban akarsz részt venni és vonz az itteni egyetem magas színvonala? Akkor téged! Mi egészséges, mosolygós, nyitott embereket várunk.

Tagságunkat olyan fiatalokra szeretnénk építeni, akik a maximumot szeretnék kihozni leuveni tartózkodásukból, hogy az ne csak szakmailag, de kulturális szempontból is gazdagítsa őket, és leuveni hónapjaikat ne csak mint itt tartózkodást, de mint együttgondolkodást éljék meg. Programjaink 2+1 pillérre épülnek, amelyek: 

·         Flamand, illetve belga örökség megismerése

·         Európaiság és az európai nemzetek sokszínűsége

·         Lelkiség

Ha arra törekszel, hogy külföldi tartózkodásod alatt valóban kinyíljon számodra az ajtó a világ felé, és szeretnéd bátran képviselni magad ebben a pezsgő közegben is, csatlakozz hozzánk!

Ma sokan megriadnak attól, hogy egyházi intézményben tanuljanak, netán ott éljenek, mert hamis kép él bennük az Egyházról. Ha azt hiszed, hogy este tízkor villanyoltás van vagy napi többszöri imára-áhitatra kötelezzük a lakóinkat, te is félreismerted a jezsuita szellemiséget. Mi határozottan állást foglalunk Isten és a keresztény hit mellett, melynek tiszteletben tartását vallástól-felekezettől, kereső embertől és minden lakónktól elvárjuk. Viszont Istenben való hitre senki nem kötelezhető. Mi felajánljuk a lehetőségeket, hogy fejlődhess, megtaláld, amit keresel. Te döntöd el, hogy élsz-e a lehetőséggel.

Ebből a dokumentumból megismerheted a KU Leuven angol nyelvű képzési kínálatát. 

Find out about KU Leuven's English language training offer from this document.