Kiket várunk?

 

A Muzslay Atya által képviselt szellemiségen alapuló célunk a "művelt európai" fogalmának tartalommal való megtöltése. 

Diák vagy valamelyik magyarországi vagy európai felsőoktatási intézményben? Leuvenbe jönnél alap- vagy mesterszakos tanulmányokat folytatni, esetleg doktori képzésedet megkezdeni? Kutató vagy és közösséget keresel? Cserediák programban akarsz részt venni és vonz az itteni egyetem magas színvonala? Akkor téged! Mi egészséges, mosolygós, nyitott embereket várunk.

Tagságunkat olyan fiatalokra szeretnénk építeni, akik a maximumot szeretnék kihozni leuveni tartózkodásukból, hogy az ne csak szakmailag, de kulturális szempontból is gazdagítsa őket, és leuveni hónapjaikat ne csak mint itt tartózkodást, de mint együttgondolkodást éljék meg. Programjaink 2+1 pillérre épülnek, amelyek: 

·         Flamand, illetve belga örökség megismerése

·         Európaiság és az európai nemzetek sokszínűsége

·         Lelkiség

Ha arra törekszel, hogy külföldi tartózkodásod alatt valóban kinyíljon számodra az ajtó a világ felé, és szeretnéd bátran képviselni magad ebben a pezsgő közegben is, csatlakozz hozzánk!

Ma sokan megriadnak attól, hogy egyházi intézményben tanuljanak, netán ott éljenek, mert hamis kép él bennük az Egyházról. Ha azt hiszed, hogy este tízkor villanyoltás van vagy napi többszöri imára-áhitatra kötelezzük a lakóinkat, te is félreismerted a jezsuita szellemiséget. Mi határozottan állást foglalunk Isten és a keresztény hit mellett, melynek tiszteletben tartását vallástól-felekezettől, kereső embertől és minden lakónktól elvárjuk. Viszont Istenben való hitre senki nem kötelezhető. Mi felajánljuk a lehetőségeket, hogy fejlődhess, megtaláld, amit keresel. Te döntöd el, hogy élsz-e a lehetőséggel.

Ebből a dokumentumból megismerheted a KU Leuven angol nyelvű képzési kínálatát. 

Find out about KU Leuven's English language training offer from this document.

+ 1 gondolat, ha van másfél perced:

Gondolj arra, amit Ferenc pápa mond: „Aki közeledik az Egyházhoz nyitott ajtótra kell találjon, és nem a hit ellenőrére…

Szükségünk van reverenda és fátyol nélkül szentekre. Szükségünk van farmeros és tornacipős szentekre. Szükségünk van szentekre, akik moziba mennek, zenét hallgatnak, és barátokkal sétálnak. Szükségünk van szentekre, akik Istent teszik első helyre, de az egyetemen is kitűnnek. Szükségünk van szentekre, akik időt találnak a mindennapi imára, és képesek a tiszta szerelemre, vagy a tisztaságot megszentelik…

Szükségünk van korszerű szentekre, XXI. századi szentekre, akik erre a korszakra alkotják meg a lelkiségüket. Szükségünk van olyan szentekre, akik el vannak kötelezve a szegények iránt és a szükséges szociális változások iránt.

Szükségünk a világban élő szentekre, a világban megszentelődő szentekre, akik nem félnek a világban élni. Szükségünk van kólát és hot-dogot fogyasztó, internetező és iPadet használó szentekre. Szükségünk van olyan szentekre, akik szeretik az Eucharisztiát, és nem szégyellnek a hétvégén sört inni vagy pizzát enni barátaikkal. Szükségünk van olyan szentekre, akik szeretik a mozit, a színházat, a zenét, a táncot, a sportot. Szükségünk van társaságot kedvelő szentekre, akik nyitottak, normálisak, barátságosak, vidámak és jó barátok. Szükségünk van olyan szentekre, akik e világban élnek, és meg tudják ízlelni a világ jó és tiszta dolgait, de mégsem világiasodnak el... Legyünk hát ilyenek!"